Christina is naast zangeres sinds november 2020 ook gediplomeerd zencoach. Ze volgde de opleiding (en nog steeds zenlessen) bij Zen.nl .

 

'Door mijn zenlessen bij heb ik ervaren hoe verdiepend het mediteren en de bijbehorende reflectie zijn voor mijn zingen en mijn persoonlijke ontwikkeling .'

 

 

Als Zencoach en door het geven van workshops voor 'Zen en Zang' wil ik het beste uit beide werelden combineren en mensen via de stem en het zingen aan de ene kant , en reflectie en meditatie aan de andere kant stimuleren in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. De stem is daarbij een prachtig middel om bewust te worden van je blokkerende gedachten en overtuigingen, om je grenzen te kunnen verleggen en zo te ontdekken hoeveel kracht en mogelijkheden je in je hebt.

 

 

Vooral het Zingen volgens de door mij gebruikte  Lichtenberger Methode en Zen hebben veel overeenkomsten.

Bij beiden gaat het om het oefenen van de waarneming via de zintuigen, het aanwezig zijn in het hier en nu en het opsporen van 'bubbels' en ondermijnende overtuigingen  die met namen bij het zingen heel vaak een grote belemmerende rol spelen. Zie ook mijn blog over zangschroom

 

In de workshops voor Zen en Zang combineren wij het zingen met mediteren en het zingen van sutras.

Zo kunnen beide wegen, de Zang en Zen elkaar versterken in het oefenen van het Wu Wei

Zingen zonder oordeel en waarnemen zonder verzet, als oefening en bijdrage in de 'levenskunst' van het aanwezig zijn met wat er op dit moment is.

 

 

Kijk voor de actuele data en aanmelding hier

 

Of neem bij interesse in individuele coachingssessies contact met mij op.