Workshops en Trainingen op maat

Christina Völtl geeft ook workshops of Trainigen op maat.
Zowel als individuele zangdocent/stemcoach, als ook met trio TreSonanz .
Kijk voor meer informatie over de unieke combinatie van een voorstelling met workshops van TreSonanz hier
 

Zingen brengt een verandering teweeg
De stem is een prachtig middel om grenzen te verleggen en mensen te laten ervaren wat ze in zich hebben. Zingen stimuleert de rechter hersenhelft en scherpt het bewustzijn. Zo kan je via concrete ervaringen nieuwe inzichten verwerven die veel verder gaan dan alleen het mooier of beter zingen!

Theater / spel
Heb je weleens voluit gezongen als een grote operaster? Zonder schroom en met de permissie om vooral te overdrijven, vals en lelijk te mogen zingen en als een slechte acteur volledig op te mogen gaan in de emoties?
Wij willen het meestal ‘goed doen’ en hebben zeker als het om zingen gaat snel faalangst en blokkades. Het helpt enorm om het ‘moeten’ en de serieusheid uit het zingen te halen. Dat gebeurt door te bewegen, te spelen, door ‘gek’ te mogen doen zonder fouten te kunnen maken.
Daardoor schakel je blokkerende gedachten uit en komen snel dichter bij de volledige potentie van je stem en bij je echte kracht en uitstraling.

De Lichtenberger Methode
Deze bijzondere en zeer efficiënte zangmethode werkt via stimulaties van de zintuigen. Belangrijk onderdeel is het leren waarnemen zonder te oordelen en zonder in te grijpen. Daardoor wordt het strottenhoofd en het hele lichaam uitgenodigd en gestimuleerd om zichzelf te reorganiseren. Dit werkt direct door op de stem, het lijf en ook op emotionele blokkades. Deze directe ervaring is enorm inspirerend voor de zanger.
Wei Wu Wei: handelen zonder te handelen, zonder te forceren. Zonder actie, zonder inspanning, zonder verzet.