Agenda

Euridice en Orfeo

Een mini-opera voor sopraan, mezzosopraan, viool en accordeon

17,18,19 en 24, 25, 26 september 2021

19.00 uur en 20.30 uur

 

Wat moet ik zonder mijn Euridice?

 

Welkom op de bruiloft van Euridice en Orfeo! Stap samen met TreSonanz en Duo de Thuiskomst in het mythische schimmenrijk van Hades. Aan de basis van deze intieme en verrassende mini-opera liggen prachtige aria’s en recitatieven uit Gluck’s opera Orfeo ed Euridice. De twee zangeressen delen hun persoonlijke en eigentijdse visie op deze oeroude mythische figuren en stappen telkens in en uit hun rol van Orfeo en Euridice. Gluck’s opera krijgt een nieuw leven met in het Nederlands gezongen (hertaalde) recitatieven, nieuwe dialogen, live soundscapes en een verrassende en nogal onorthodoxe orkestbezetting met accordeon en viool. 

 

Lukt het de ontroostbare Orfeo om door zijn betoverende zang Euridice terug te halen uit het dodenrijk? En wil zij eigenlijk wel mee terug? Hoe ver zou jij gaan om een dierbare bij je te houden?

 

- Een intieme, indringende en toegankelijke voorstelling waarin ook een stevige portie humor niet ontbreekt-

TreSonanz i.s.m. Duo de Thuiskomst

Delft, de Sigarenfabriek
www.tresonanz.com

Euridice en Orfeo

Freezing Winter Night

-Varenka, een hartverwarmend muziektheatraal concert-

18 &19 december 2021 


Door: sopraan Christina Völtl, mezzosopraan Natascha Morsink en pianist Mariano Boglioli. En met als Special Guest verteller/performer Berhard Christiansen.
Het is nacht. Het is koud. Het is winter. It’s a freezing winter night. 

 

Haast je, goed gemutst, met sjaal en wanten naar de nieuwgeboren wintervoorstelling van Trio TreSonanz! Een muziektheatrale voorstelling over ruimhartigheid, hoop, moed en vertrouwen.

 

In Freezing Winter Night wordt het oude Russische winterverhaal Varenka live door verschillende vertellers verteld. Wanneer het oorlog is en de kanonnen een klein Russisch dorpje steeds dichter naderen, vluchten alle bewoners behalve Varenka. Zij blijft achter en helpt de mensen en dieren in nood. Elke dag bidt ze om een muur om haar huisje zodat het onzichtbaar zal zijn voor de soldaten.
Liederen uit Die Winterreise van Schubert gaan hand in hand met delen uit A Ceremony of Carols van Britten en andere liederen en duetten. Daarnaast klinkt een overheerlijk stamppotje van kerstliederen speciaal voor TreSonanz gearrangeerd: The Guilty Pleasures Yule Song! Een voorstelling voor iedereen die in deze donkere dagen voor kerst behoefte heeft aan muziek, verhalen, een lichtpuntje, warme chocolademelk, gluhwein en vrolijkheid!.Delft, Sigarenfabriek, Brabantse Turfmarkt 75A

www.tresonanz.com

Matthäus Passion

14, 15& 16 april 2021

 

Laurens Collegium Rotterdam
Rotterdams Philharmonisch Orkest
o.l.v. Jan Willem de Vriend

Rotterdam, de Doelen, 19.30 uur

www.laurensvocaal.nl